Výhody a benefity výškově nastavitelných stolů

Jaké jsou výhody a benefity výškově nastavitelných stolů?

Jestliže trávíte prakticky veškerý pracovní čas sezením u počítače riskujete, že se dříve či později setkáte s bolestí zad. Možností, jak těmto problémům předejít, je při práci střídat polohy vsedě a vestoje. Pozitivními přínosy polohovacích stolů jsou zlepšení zdraví, zmírnění stresu a vyšší efektivita. Moderní výškově nastavitelné stoly vás pomocí svých inteligentních ovladačů samy upozorní na čas ke změně polohy. Elektricky polohovatelné stoly pomáhají šetřit zdraví a zvyšují vaši produktivitu. 

 

Průměrně prosedíme 70% z každého dne
4_sedici_white

 

Sedíte-li dennodenně po mnoho hodin bez přerušení časem zaznamenáte bolesti a dostaví se nechtěné zdravotní problémy. Studie přinášejí jedno překvapivé zjištění. Lidé pracující v kancelářích a lidé pracující z domova mají prakticky stejně nedostatečnou míru pohybové aktivity. Pracovníci se zkrátka příliš nehýbou. Faktem je, že ergonomie pracovního stolu nás většinou netrápí až do chvíle, kdy se ozvou bolesti zad, šíje či zápěstí. Podle odborníků je zcela zásadní věcí zůstat při práci aktivní a v pohybu. Není správné celý den pouze sedět nebo jen stát ve stejné poloze. Úprava pracovního režimu zvýší vaši kreativitu, soustředění a zlepší vaše duševní a fyzické zdraví. 

 

Přinášíme pár tipů, jak mohou elektrické stoly k sezení/stání v kombinaci s motivačními nástroji vytvořit zdravější kancelářské návyky. Stát z každé půlhodiny strávené u kancelářského stolu alespoň 8 minut představuje obrovský rozdíl.

Časový úsek 30 minut si rozdělte takto: 2 minuty chůze, 8 minut vestoje, 20 minut vsedě

Četné studie prokazují, že přerušení fází bez fyzické aktivity napomáhá snižovat negativní vlivy nečinnosti. Polohovací stoly k sezení/stání vnášejí na pracoviště tolik potřebný pohyb.

Vyberte si stůl s elektricky polohovatelnou podnoží
Změnit zažité zvyky není snadné, jsou však způsoby, jak si osvojit nové zdravější způsoby práce. Jsou to právě ovladače s upomínáním na změnu polohy, které uživatel vnímá z celého stolu k sezení/stání nejvíce. Když je snadné přenastavení stolu bude snadné i zvyknout si na měnění jeho polohy. Ovladače disponují funkcí paměti umožňující uživatelům ukládat si oblíbené výšky stolu a přepínat tak mezi preferovanými polohami vsedě a vestoje. 

 

Intuitivní ovladače řady DPG s připomenutím fungují bez použití tlačítek, pohyb stolu se aktivuje naklopením panelu. Pokročilé modely jsou vybaveny funkcí připomínání prostřednictvím LED diody nebo světelného proužku. Díky integrované Bluetooth komunikaci uživatelům umožňují příjem upomínek a sledování osobních statistik prostřednictvím aplikace v mobilu.   ovladac_250x250  

 

 
  Častější stání...
 
hlava srdce vaha
... zlepšuje duševní zdraví ... snižuje obezitu ... zvyšuje váhové úbytky
 

 

Elektrické výškově nastavitelné stoly umožňují měnit během dne tělesnou pozici. Pohyb je předpokladem zdraví.

Kanceláře se v mnohém liší, ale nároky na lidský organismus jsou stejné. Lidské tělo není uzpůsobeno k nečinnosti, aby bylo celý den zatuhlé ve stejné poloze. Tak jako těla jiných živočichů je i to lidské určeno k pohybu.
V dnešní automatizované a uspěchané době není lehké najít si dostatek času pro pohyb, který tak nutně potřebujeme. Většina z nás bez hnutí prosedí až 15 hodin denně (v automobilu, v práci, doma při sledování televize ... )
Naštěstí jsou k dispozici řešení, která vám pomohou zůstat v pohybu i během pracovního dne - pracovní stoly s možností elektrického přenastavení výšky.

Jednoduše stiskněte tlačítko a rozhýbejte se, protože pohyb je nedílnou součástí života. 

Přizpůsobení jednotných stolů různým potřebám není snadné. Elektrické stolové podnože umožňují nastavení stolů tak, aby co nejlépe vyhovovaly různým tělesným proporcím. Odpadá tak diskomfort způsobený "nevhodným stolem", s nedostatečným prostorem pro nohy nebo nesprávným umístěním monitoru a klávesnice.

Ideální je vstát ze židle a pohybovat se alespoň pět minut každou hodinu, protože takovéto pravidelné krátké přestávky omezují únavu. Mnoho pracovních činností neumožňuje vzdálit se od pracovního stolu na delší dobu, avšak stůl pro sezení či stání umožní odpočinek od statické polohy vsedě i bez opuštění prostoru.

Když se u vás zastaví zákazník nebo kolega, je snadné rychle přenastavit pracovní plochu stolu do stoje a pohodlně se poradit. Bonusem je prokázaná skutečnost, že porady či schůzky vestoje budou kratší a efektivnější.

 

 
Stůjte při práci 15 minut každou hodinu...     
 
pizza_175x175 bezec_175x175 smile_175x175
... a spálíte ročně o 20000 kilokalorií navíc ... což odpovídá 6 maratonům ročně ... a pomůže vám to cítit se zdravěji
a šťastněji
 

 

Ekonomické přínosy pracovních stolů s možností nastavení výšky jsou nezanedbatelným hlediskem

I dnes stále existuje řada firem, ve kterých se stoly k sezení/stání nevyužívají a mnoho pracovníků tak přichází o jejich výhody. Přitom například ze studie provedené organizací Society for Human Resource Management vyplývá, že obvyklá návratnost investic je mezi 3 a 7 dolary za každý 1 dolar investovaný do vybavení pracoviště. Je tak zřejmé, že díky zvýšené aktivitě pracovníků v zaměstnání jsou stoly k sezení/stání pro zaměstnavatele přínosem.
 
Podporují efektivitu
Studie provedená s vysokoškolskými studenty srovnávající činnosti vestoje a vsedě prokazují rychlejší reakce stojících účastníků oproti těm sedícím. Fyzická aktivita má prokazatelně významný pozitivní vliv na kognitivní schopnosti, mentální zpracování informací a výkonnost osob.
 
Zlepšují docházku
V rámci dlouhodobé studie trvající déle než 6 let vybavila společnost své zaměstnance stoly s možností přenastavení výšky ze sedu do stoje a zaškolila je v otázkách ergonomie. Po 3 měsících uvedlo 65 procent zaměstnanců zlepšení pohody a po 6 letech nastavitelné stoly kladně hodnotilo 70 procent zaměstnanců. O 60 procent poklesly absence způsobené potížemi pohybového aparátu, například bolestmi zad. Návratnost investice byla vyčíslena na 10 eur za každé 1 euro investované do polohovatelných stolů a školení o ergonomii.
 
Zvýšují produktivitu
Další studie srovnávající efekt nasazení nastavitelných stolů oproti tradičním statickým stolům v call centru po dobu 6 měsíců zjistila, že pracovníci s polohovacími stoly byli v porovnání se svými vysedávajícími kolegy denně o 45 procent produktivnější přičemž jejich produktivita se postupem času navyšovala.
 
Podporují spolupráci
Nápady a novátorská řešení se obvykle zrodí spontánně. Zvednutím stolu vzniká prostor k inspirativnímu setkání a diskusi. Pracoviště s možností změny výšky je pro pracovníky stimulující vytvořením atmosféry spolupráce a činorodosti.
 
Zlepšují zdraví
Motivovat ke vstávání při práci během celého dne je zásadní, když chcete sedící pracovníky přivést k vyšší pohybové aktivitě. Změna návyků je obtížná, ale podle Dánské studie není nemožná. Největší účinek má motivace připomínáním k častějšímu používání nastavitelných kancelářských stolů, kdy upomínání dokázalo zdvojnásobit aktivitu skupiny "málo aktivních" (uživatelé stojící při práci 20 procent času či méně). Takovouto tendenci prokazuje také studie německé organizací "Institut für Gesundheit und Ergonomie" v níž bylo prokázáno, že pracovníci se stoly k sezení/stání vybavenými "řešením pro připomínání změny polohy" se výrazně zlepšili ve využívání změny a byli celkově aktivnější.
 
Omezují stres
Zdravotní výzkum provedený na Tasmánské univerzitě uskutečněný na vzorku více než 3 000 účastníků zjistil, že delší než 6hodinové každodenní sezení negativně ovlivňuje nejen tělesnou pohodu, ale také zásadně zvyšuje riziko ohrožení duševního zdraví.
 
Jste připraveni se rozhýbat?
Nejlepším způsobem, jak se přimět k pohybu, je přejít na výškově nastavitelné stoly. Použití vhodného stolu k sezení a stání s funkcemi připomínání a intuitivním ovladačem je skvělým způsobem jak zahájit svůj pracovní wellness program. Jedinečnou výhodou je, že díky těmto stolům se můžete hýbat prakticky v jakémkoli pracovním prostoru.
 
Ať už k práci využíváte malý pult s centrální nohou, jste v domácí kanceláři nebo u velkého konferenčního stolu - všude můžete měnit pracovní polohu ze sedu do stoje prostým stisknutím tlačítka nebo naklopením ovladače.
 

Rozhýbejte se!