Zvyšte zdraví administrativních pracovníků celodenní aktivitou

Zvyšte zdraví administrativních pracovníků celodenní aktivitou

 

Plánujete do svých kanceláří vnést pohyb a pomoci tak svým zaměstnancům zůstat zdravými? Přinášíme pár základních tipů, jak mohou elektricky výškově nastavitelné stoly k sezení/stání v kombinaci s motivačními nástroji vytvořit zdraví prospěšné kancelářské pracovní návyky. Stoupnout si od stolu po každých 30 minutách na alespoň 8 minut totiž představuje obrovský rozdíl.

 

Vícero studií jasně prokázalo, že přerušováním fyzicky neaktivních fází minimalizujete nežádoucí zdravotní účinky. Elektrické stoly k sezení/stání umožňují přinést do kanceláří tolik potřebný pohyb. Zdraví neprospívá ani celodenní stání ani trvalé sezení – ideálním řešením jsou změny pozic a co nejvíce pohybu v průběhu pracovního dne.

 

Ergo_Podcast_Social post
Odborníci se shodují, že ideální poměr mezi sezením a stáním zajistí každých 30 minut následující režim:
• 8 minut vestoje
• 2 minutový pohyb a protahování
• 20 minut vsedě v neutrálních polohách

 

Zvolte si stůl s řešením navrženým pro zvýšení pohybové aktivity kancelářských pracovníků

Změnit zažité návyky není vůbec snadné, naštěstí však existují způsoby, jak si zdravé návyky osvojit. Společnost LINAK vyvinula řešení nastavitelných kancelářských stolů s motivačními doplňky na podporu kancelářských pracovníků.

 

 

Pokročilé ovladače mají integrované funkce upomínání na změnu polohy. Ovládají se intuitivně lehkým naklápěním panelu, jsou osazeny displayem a disponují Bluetooth konektivitou.

 

DPG1C drawing notifications_2

Nejviditelnější a hlavně nejpoužívanější součástí nastavitelného stolu k sezení/stání je jeho ovladač. Pokud je stůl snadno ovladatelný, stává se přenastavení jeho polohy během dne snazší. Všechny nejpoužívanější ovladače LINAK disponují funkcí paměti poloh umožňující uživatelům ukládat své oblíbené výšky stolu, což jim usnadní přepínání mezi polohou vsedě a vestoje.

Pro snadné a intuitivní ovládání stolů LINAK vyvinul ovládací panely DPG s připomenutím, které jsou navrženy tak, že ke svému provozu nepotřebují žádná tlačítka. Tyto pokročilé modely mají funkci vizuálního připomínání na změnu polohy pomocí integrované LED diody/světelného proužku, barva uživateli signalizuje okamžik, kdy je třeba změnit polohu.